5 redenen om ChristenUnie/SGP te stemmen

Staan voor onze dorpen
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 17 maart 2018 om 18:00

5 redenen om ChristenUnie/SGP te stemmen

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Weet u nog niet wat u wilt stemmen? We geven 5 redenen waarom u ChristenUnie/SGP Zuidplas kunt stemmen.

Reden 1: Wij staan voor onze dorpen

Wat wij belangrijk vinden aan Zuidplas is het dorpse karakter. Dat willen we ook voor de toekomst bewaren en behouden. Een dorp is rustig, kleinschalig, landelijk en groen. Dat is de kracht van onze gemeente. Bereikbaarheid is daarbij een belangrijk thema: wij willen dat alle dorpen goed bereikbaar zijn.

In vier korte video’s leggen we uit wat dat betekent voor Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

Reden 2: Wij willen ruimte voor gezinnen

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Dat klinkt een beetje ouderwets, maar het is voor ons wel echt belangrijk! Wij willen dorpen waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Daarom zetten we in op goede speelvoorzieningen.

Zuidplas heeft recreatiegebieden waar gezinnen heerlijk van kunnen genieten. Maar ze kunnen wel beter met elkaar verbonden worden. Dat is voor een aandachtspunt in de komende periode.

En de zondag is de gezinsdag – en ook de rustdag – bij uitstek. Een dag om God te dienen, te genieten van de mensen om ons heen en uit te rusten van het werk. Dat is goed voor iedereen.

Jan Willem Schuurman nam er een vlog over op. Bekijk die vlog hier.

Reden 3: Voor ondernemers willen we denken in mogelijkheden

Veel ondernemers in Zuidplas  willen groeien. Wij verwachten dat de gemeente actief met hen meedenkt, zeker als ze al jaren op slot zitten. Andere ondernemers willen graag aan de slag om mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Maar de gemeente levert te weinig maatwerk Wij willen meebewegen.

Speciaal voor de verkiezingen gingen de kandidaten Cock van der Spek en Peter Molenaar op ondernemerstour. Na afloop boden ze de wethouder het Ondernemersplan aan. Daarin gaat het onder andere over een betere bereikbaarheid en snellere procedures. Lees het Ondernemersplan hier.

Reden 4: Wij willen aandacht voor zorgbehoevenden en ouderen

‘Iedereen doet mee’ is een van de principes van de ChristenUnie/SGP. Elk mens is uniek en door God geschapen. Iedereen heeft talenten. Die mogen we inzetten ten gunste van de mensen om ons heen. Maar soms zijn er momenten in het leven dat het niet zo goed gaat. Juist op die momenten moet de gemeente een vangnet vormen. Wij staan voor ondersteuning op maat, voor keuzevrijheid als het gaat om de aanbieder van zorg en we willen waken voor overbelasting van mantelzorgers.

Hoe? Vrijdag 16 maart zette de ChristenUnie/SGP mantelzorgers in het zonnetje. Bekijk de mantelzorgactie hier.

Reden 5: Wij staan voor jongeren!

Als ChristenUnie/SGP vinden we het belangrijk dat jongeren gehoord worden in de politiek. Op dit moment zijn er te weinig goedkope starterswoningen en huurwoningen. We willen niet dat jongeren naar andere dorpen moeten verhuizen omdat er geen woningen voor hen zijn.

Daarom schreef jongerenkandidaat Willem-Jan Verdoes een blog op de site met de titel: “Politiek, vergeet de jongeren niet.” Lees de blog hier.

Ik heb nog meer redenen nodig…

Wilt u nog meer weten? Kijk dan verder rond op onze website onder ‘Onze dorpen’, ‘Onze mensen’ en ‘Onze principes’. Daar vindt u uitgebreid ons programma.

Deel dit bericht