ChristenUnie/SGP presenteert ondernemersplan voor nieuw college

3
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 9 maart 2018 om 14:15

ChristenUnie/SGP presenteert ondernemersplan voor nieuw college

Op vrijdag 9 maart heeft ChristenUnie/SGP Zuidplas na afloop van haar ondernemerstour een Ondernemersplan overhandigt aan wethouder Van Woudenberg van Economische Zaken. Daarin vraagt ze aandacht voor een goede ontsluiting van de dorpen, extra inzet van de gemeente voor mensen met een arbeidsbeperking en duidelijke regelgeving.

Tijdens de ondernemerstour haalden de kandidaten Cock van der Spek en Peter Molenaar bij vier ondernemers uit vier verschillende dorpen aandachtspunten op voor de gemeente. Daarbij viel vooral op dat ondernemers meer van de gemeente verwachten dan nu gebeurt. Van der Spek: “Ondernemers hebben behoefte aan een duidelijke visie. En aan een gemeente die proactief bezig is met mensen voor wie het moeilijk is werk te vinden.”

Molenaar viel op dat de ontsluiting van de dorpen nog crucialer is dan hij dacht. “Leveranciers, eigen vrachtwagens en ook personeel staat zo vaak vast in de file op de A20. Daar kan de gemeente niet genoeg voor lobbyen. En hetzelfde geldt voor de toegangswegen van de dorpen. Dat kunnen we niet goed genoeg op orde hebben.”

De oproepen van de ondernemers werden gebundeld in een Ondernemersplan. Wethouder Van Woudenberg beloofde het Ondernemersplan bovenop in het overdrachtsdossier voor het volgende college te leggen.

Download hier het Ondernemersplan

Deel dit bericht

Labels: