ChristenUnie/SGP fractie in gesprek met ondernemers over toekomst winkelgebieden

header1actie.JPG
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 14 april 2021 om 17:16

ChristenUnie/SGP fractie in gesprek met ondernemers over toekomst winkelgebieden

ChristenUnie/SGP fractie in gesprek met ondernemers over toekomst winkelgebieden

Corona heeft er bij veel ondernemers behoorlijk ingehakt en op dinsdag 20 april wordt in de gemeenteraad van Zuidplas het beleid over de toekomst van de winkelgebieden besproken. Reden voor de ChristenUnie/SGP in Zuidplas om de ondernemers en hun medewerkers te bedanken voor hun creativiteit en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar. En ook van de winkeliers zelf te vernemen waar kansen en aandachtspunten liggen om de dorpscentra in de toekomst aantrekkelijk en levendig te houden.

Raadslid Johan Snoei is als woordvoerder op de Detailhandelsvisie namens ChristenUnie/SGP fractie blij met deze 150 ontmoetingen: “We staan voor onze dorpen en de ondernemers in de winkelgebieden hebben een cruciale rol om de dorpscentra levendig te houden. We zijn de ondernemers dankbaar voor de openhartige gesprekken. Met velen gaat het ondanks corona best goed, maar anderen zitten in een lastige tijd waar maar geen eind aan lijkt te komen”.

Snoei concludeert op basis van de gesprekken dat er veel creatieve ideeën zijn om kansen te verzilveren, of dat nu De Reigerhof, Dorrestein of het Oude Dorp in Nieuwerkerk betreft of de dorpscentra in Zevenhuizen, Moerkapelle of Moordrecht. ChristenUnie/SGP wil dit meenemen in het debat volgende week en het gemeentebestuur oproepen hier samen met de ondernemers werk van te maken. “De dorpen zijn ons veel waard en de wereld om ons heen verandert voortdurend. We moeten als gemeente en ondernemers de handen ineen slaan en gezamenlijk ontwikkelingen in gang zetten. De toekomst na corona, het online shoppen en de groei van onze dorpen vraagt om actie.”

Hij roept inwoners ook op zoveel mogelijk lokaal te kopen. Zo kunnen we onze dorpen mooi en levendig houden.

Deel dit bericht