Raadslid van de week

raadslid.JPG
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 18 april 2020 om 21:31

Raadslid van de week

Deze week mochten wij de raadslid van de week leveren. Terechte keuze van Nederlandse Vereniging voor Raadsleden om Willem-Jan Verdoes te nomineren.

Waarom bent u raadslid geworden?

Als raadslid kan je direct wat betekenen voor de inwoner. Je kan mensen een stem geven, die anders lastig gehoord kunnen worden. Je kunt dus direct de inwoner helpen. Dat vind ik erg mooi. Politicus zijn zoals het hoort, namelijk dienaar van de samenleving.

De gemeenteraad is het hoogste politieke orgaan. Beleeft u dat ook zo?

Zeker. De gemeenteraad is het gekozen orgaan en in een democratie daarmee het hoogste politieke orgaan. Dat is maar goed ook. Uiteindelijk ligt de ‘macht’ bij de inwoner. Op plaatsen waar dit niet zo is, ontstaan verschrikkelijke dingen. Daarom, leve de democratie!

Lees het volledige interview op: 

https://www.raadsleden.nl/actueel/raadslid-van-de-week/willem-jan-verdoes

Deel dit bericht