Schuurman lijsttrekker ChristenUnie/SGP

Jan Willem Schuurman 1
logoCUSGP.jpg
Door ChristenUnie/SGP Zuidplas op 9 november 2017 om 13:00

Schuurman lijsttrekker ChristenUnie/SGP

Raadslid Jan Willem Schuurman (33) is aangewezen als lijsttrekker voor de ChristenUnie/SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De leden van beide christelijke partijen wezen de Nieuwerkerker aan als opvolger van Dico Bac die stopt met de lokale politiek vanwege gezinsomstandigheden. Cock van der Spek (50) uit Moerkapelle is de nummer twee op de lijst. Als raadslid hield hij zich de afgelopen jaren bezig met Ruimtelijke Ontwikkeling.

Jan Willem Schuurman is dankbaar voor het vertrouwen dat de leden in hem stellen. “Waar wij ons als ChristenUnie/SGP voor in gaan zetten, is het sterker en mooier maken van onze dorpen. Denk aan een goed ingerichte en onderhouden openbare ruimte. Denk aan het ondersteunen van vrijwilligers die er samen voor zorgen dat we een bloeiend verenigingsleven hebben.”

Andere kandidaten

De rest van de kandidatenlijst is een mix van ervaring en verjonging. Op nummer 3 staat Johan Snoei (33, Nieuwerkerk), die de afgelopen tien jaar steunfractielid was. Op nummer 4 staat huidig raadslid en specialist Ruimtelijke ordening Peter Molenaar (55, Moerkapelle). Nieuw op nummer 5 is Willem-Jan Verdoes (20, Moerkapelle). Verdoes werd bekend met het oprichten van de SGP-jongerenafdeling in Zuidplas en is lid van het landelijk bestuur van SGP-jongeren. Op nummer 6 staat Dagmar Ambachtsheer (33, Nieuwerkerk) die haar sporen heeft verdiend in het sociale domein. De ervaren Aart Slobbe (64, Nieuwerkerk) en de in Zevenhuizen woonachtige Ard Bakker (47) maken de eerste acht compleet.

Afscheid Dico Bac en Bert Doek

Vanwege het eigen bedrijf, het opgroeiende gezin en daarbij de ziekte van zijn vrouw heeft fractievoorzitter Dico Bac besloten te stoppen. Dat spijt hem. “Ik heb het raadswerk met veel plezier en toewijding gedaan. Samen met de fractie hebben we de afgelopen periode mooie resultaten gehaald. Ik had dit graag uitgebouwd en in een volgende periode een vervolg gegeven. Echter, wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen. En dat is voor mij toch mijn gezin.” Bac staat nog wel op de lijst, maar onderaan en is niet beschikbaar voor het raadswerk.

Ook Bert Doek is niet langer beschikbaar voor een volgende raadsperiode. Omdat niet werd voldaan aan door hem gestelde voorwaarden, ziet hij voor zichzelf geen ruimte om met voldoende energie het raadswerk te vervullen.

Labels: ,